AgriWatch

Stor smågriseproducent: "Jeg kan godt se problematikken i at sende arbejdspladser ud af Danmark"

En omstridt udvikling i dansk landbrug er fortsat i 2019 - antallet af smågrise sendt ud af landet stiger, mens antallet af slagtede svin falder. En stor smågriseproducent anerkender problemet, men efterspørger bedre vilkår for at producere slagtesvin.

Foto: Klaus Gottfredsen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

I mere end et årti er smågriseeksporten steget i takt med, at antallet af slagtede grise i Danmark er faldet. En udvikling der har været stort fokus på i dele af branchen med målsætningen om at få vendt tendensen og sørge for, at flere producenter feder grise op i Danmark frem for at sende dem ud af landet.

Mourits Rahbek er en af de landmænd i Danmark, der i stor stil sender smågrise ud af landet hvert år. Han forstår, at udviklingen er problematisk, men han er endnu ikke blevet overbevist om gevinsten ved selv at fede sine grise op til slagtning.  

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch