AgriWatch

Svineproducenter kører uden stop: "Vi kommer måske ikke helt ud i hjørnerne lige nu"

Selv om coronavirussen har givet udfordringer for markeder i flere danske sektorer, så kører svineproduktion og eksport af smågrise forsat på fuld blus, oplyser flere svineproducenter. Landmændene holder dog vejret, som spredningen af smitten øges.

Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix

Covid-19 har endnu ikke bragt store komplikationer med sig inden for dansk svineproduktion. Flere producenter beretter om produktioner, der kører på fortsat fuld styrke. Samtidig fungerer leverancer til slagterier samt transport af smågrise til udlandet gnidningsfrit.

"Jeg har ikke hørt fra kolleger eller fået informationer fra SPF, DTL eller Danish Crown om problemer. De håndterer situationen lige nu. Vi kører på fuldt blus, godt serviceret af selskaberne, der lægger sig i selen med transport og det hele. Jeg har udskudt en enkelt smågrisetransport, der dog kørte dagen efter," siger Palle Joest Andersen, der har 1500 søer, og er bestyrelsesmedlem i Danish Crown.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch