Griseformidler: "Jeg bryder mig ikke om at blive kaldt transportør"

Ejeren af griseformidler DTL, Thorsten Simonsen, vil ikke bare anskues som en transportør. For ham er virksomheden nemlig mere end det. Troværdighed er ifølge ejeren afgørende for selskabet, der nu har nået en milliardomsætning.
Foto: PR-foto DTL
Foto: PR-foto DTL

Med omkring fem store konkurrenter på det danske marked er der hård kamp om griseformidlingen.

Ifølge selskabet DTL's ejer, Thorsten Simonsen, er troværdighed afgørende for at fastholde kunder i et marked, hvor der er pres på priserne og stor udskiftning mellem formidlere.

Den sønderjydske virksomhed ser det at udvise troværdighed som et betydningsfuldt redskab, der ikke bare er en floskel.

"Man spejler sig i dem, man handler med. Derfor er troværdighed utroligt vigtigt for os. Hvis vi kan vise, at når der handles med os, så følger vi handlen til dørs fra leverandør til aftager og forsøger at skabe synergier mellem vores forskellige leverandører, så vil vores kunder forhåbentligt også vælge os fremover," siger adm. direktør og ejer af DTL, Thorsten Simonsen.

Virksomheden, der er i 2019 for første gang, rundede en omsætning på 1 mia. kr., har 85 pct. af sine kunder på faste aftaler. Der bliver leveret grise i hele Europa, fortæller Simonsen, men de største markeder er Danmark, Tyskland, Polen og Italien.

På trods af at have 16 lastbiler, der årligt leverer 2,4 mio. smågrise og 100.000 avlsdyr, er der et ord, Simonsens helst ikke vil identificere sin virksomhed med.

"Jeg bryder mig ikke om at blive kaldt transportør. Vi er formidler, omsætter og eksportør. Jeg synes, det vi gør, er mere end bare det at køre grise rundt via lastbiler," siger Thorsten Simonsen.

Bondefødt vestsønderjyde

DTL leverede i 2019 en rekordomsætning og øget driftsresultat, aktiver og overskud. Virksomheden har blandt andet oplevet øget interesse for et samarbejde med Danish Pig Genetics, som DTL leverer avlsgrise for.

Thorsten Simonsen fortæller, at han er stolt af de resultater, firmaet på det seneste har leveret. Dog forsøger direktøren at holde begejstringen nede over for offentligheden.

"Jeg er en bondefødt vestsønderjyde, så det der med at råbe højt og sige 'se mig' er ikke noget, vi gør, der hvor jeg kommer fra. Når det er sagt, så synes jeg da, vi kan være stolte, af det vi har leveret. Det har vi da også fejret," siger Thorsten Simonsen.

Foto: PR-foto DTL
Foto: PR-foto DTL

Simonsen voksede op på en svinebedrift og er uddannet jordbrugsteknolog. I 2002 skabte relationen mellem Simonsens far og daværende medejer af DTL Peter J. Jensen muligheden for, at han kunne blive ansat i selskabet, der blev etableret i 1991.

"Peter Jensen drev DTL med høj troværdighed og lærte mig vigtigheden af, hvad det betyder for kunderelationen. Han var god til at bringe mig i spil og lære mig om det at drive forretning på en fornuftig måde. Så det lå i kortene, at jeg senere skulle overtage virksomheden," siger Thorsten Simonsen.

Han overtog i 2010 en del af ejerskabet i DTL og blev eneejer af firmaet i 2019, da det var ønsket fra den tidligere medejer Peter J. Jensen at komme ud af selskabet og nyde otiummet.

Siger det lige ud

Selv om Thorsten Simonsen tog nogle lærepenge med fra Peter J. Jensen, sætter ejerlederen sit eget præg på sin ledelsesstil.

"Jeg forsøger at være synlig og lydhør over for mine medarbejdere. Samtidig skal de ikke være i tvivl om, hvad jeg tænker. Jeg siger tingene lige ud, som de er. Det kan ikke undgås, at alt jeg siger, ikke altid falder i lige god jord, men så må vi arbejde videre derfra. Jeg forsøger også at videregive ros, men måske kan jeg blive bedre til den del," siger Thorsten Simonsen.

Direktøren påpeger desuden, at han forsøger at udvise tillid over for sine medarbejdere. Som han siger, er det ikke Simonsens fortjeneste, at DTL for nuværende har momentum i væksten.

"Det er ikke bare en floskel, for det et faktum, at virksomheden kører rundt på grund af de ansatte. Derfor prøver jeg at give plads og sørge for, at der er trivsel. Det bliver vi aldrig færdige med. Vi er altid på vej og kan altid blive bedre," siger DTL-ejeren.

Selskabet har omkring 70 ansatte, oplyser Simonsen.  

Entreprenør-ånd

På trods af at have ejerskabet og driften af en af Danmarks største griseformidlere har Thorsten Simonsen ikke holdt sig tilbage for at gennemføre andre visioner og selskabsstiftelser.

Foruden ejerskabet af DTL har direktøren således virksomhederne Vest Mælk, der aftager mælk fra producenter, vognvaskselskabet Danish Safety Wash, svinebedriften Quality Pigs samt medejerskabet af investeringsfirmaet Cuba Invest og svinebedriften Brokær Svineproduktion.

"Det er nok, fordi jeg er lidt entreprenør. Det med iværksætteri og de muligheder, der ligger i at tage nogle chancer, synes jeg, er voldsomt spændende," siger Thorsten Simonsen.

Foto: PR-foto DTL
Foto: PR-foto DTL

Indimellem har serieiværksætteren dog også brændt nallerne på nogle af investeringerne. Som eksempel var planen for Quality Pigs i første omgang at drive en slagtesvineproduktion. Det slog dog fejl i en tid med lave konjunkturer, og bedriften blev genetableret som smågriseproduktion.

"Ja, jeg har tabt penge på nogle projekter. Men hvis du ikke laver fejl, så finder du heller ikke ud af, hvad der er væsentligt for at skabe noget, der virker. Du skal turde lave fejl," siger Thorsten Simonsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også