AgriWatch

Nyt selskab bringer DTL-direktørs produktion op på 50.000 smågrise

DTL-direktør og to medejere vil drifte tre svineproduktioner på Fyn. Dermed vil Thorsten Kammer Simonsen i alt kunne producere 50.000 smågrise årligt.

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Brokær Svineproduktion er navnet på den nye svineproduktion, som er stiftet af direktør for handelsselskabet DTL, Thorsten Kammer Simonsen og to yngre landmænd, der vil producere smågrise og slagtesvin fra tre ejendomme.

Det skriver LandbrugsAvisen, der har talt med Thorsten Kammer Simonsen.

"Vi har overtaget produktionen på tre ejendomme med i alt 770 søer. Jeg har interesse i svineproduktion, og da jeg fik muligheden for at gå i kompagniskab med to unge, dygtige landmænd, så gav det rigtig god mening. Jeg regner med, at vi på de to ejendomme kommer til at lave årligt 50.000 smågrise og 10.000 slagtesvin" forklarer han til LandbrugsAvisen.

Selskabet lejer sig ind i bygningerne til produktionen, men har opkøbt besætningen af Liselund Landbrug.

DLT, som Thorsten Kammer Simonsen er direktør for og ejer af, handler med og transporterer smågrise. I 2018 havde selskabet en bruttofortjeneste på 25,1 mio. kr, og lavede et overskud  efter skat på 4 mio. kr.

Tican opkøber grunde og søger om tilladelse til at udvide

Topchef i Tican: "Der er grundlag for, at vi kan øge kapaciteten"

Stor smågriseproducent: "Jeg kan godt se problematikken i at sende arbejdspladser ud af Danmark" 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch