AgriWatch

L&F kritiserer staten og kommuner for at svigte regnplagede landmænd

Regnen har forårsaget store problemer for danske landmænd og deres afgrøder. Landbrug & Fødevarer mener, at kommunerne og staten må tage ansvar.

Foto: PEDERSEN MIKKEL BERG

Landbrug & Fødevarer og Danske Vandløb har indkaldt til stormøde på baggrund af den massive regn, som volder landmænd landet over store problemer.

I samme ombæring langer Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, ud efter staten og kommunerne, som skal til at tage ansvar for de oversvømmede marker.

"Vejret kan vi aldrig være herre over, og store mængder regn er ikke fremmed. Men den manglende handling fra mange kommuner og regeringen i forhold til vores vandløb er et svigt af både husejere, diverse lodsejere samt mange landmænd," siger Martin Merrild i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Der er behov for langt større handling fra kommunerne, så gennemstrømningen i vandløbene forbedres, og fra statens side har vi stærkt brug for en forbedret vandløbslov."

Den våde februar måned har blandt andet forårsaget rådne afgrøder og fyldte gylletanke for mange landmænd.

Stormødet afholdes d. 29. februar i Brædstrup.

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch