AgriWatch

Landsbrugskommissærs udtalelser skaber bekymring hos L&F

EU's nye landbrugskommissær kommentarer om, at intensivt landbrug ikke er bæredygtigt, bekymrer L&F-formand. Formanden har inviteret kommisæren til Danmark.

Foto: PEDERSEN MIKKEL BERG

Polske Janusz Wojchiechowski, der er EU's landbrugskommissær, har under flere lejligheder udtrykt hans begejstring for mindre landbrug og mangel på samme, når det kom til de store og intensive landbrug.

Det kom senest til udtryk i en række opdateringer på Twitter, skriver Landbrugsavisen.

"Som en del af Green Deal (EU's nye klimapagt, red.) vil det være nødvendigt at tackle problemet med intensivt svineopdræt i nogle EU-lande, fordi landbruget skal være bæredygtigt", siger landbrugskommissæren i et tweet, som er blevet oversat fra polsk til dansk af Landbrugsavisen.

Udmeldingerne har fået Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild op af stolen.

"Det her viser, at det haster med at få ham til Danmark for at se noget landbrug, for han har åbenbart ikke meget indblik i, hvilke normer vi arbejder efter her," siger Martin Merrild.

L&F-formand om ny fejl fra Aarhus Universitet: Det er vist tid til timeout

L&F og AU i strid om kvælstofudledning

Aarhus Universitet om kvælstofudledning: "Uheldigt men ingen regnefejl" 

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch