AgriWatch

AU om potentialekort: Ikke tale om en fejl

Aarhus Universitet mener, at der er tale om en indskærpelse - og ikke en fejl - i forbindelse med et potentialekort for minivådområder, der bygger på et ufuldstændigt datagrundlag.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Aarhus Universitet mener ikke, at der er blevet begået en fejl i forbindelse med et potentialekort for minivådområder, skriver Landbrugsavisen.

Aarhus Universitet i ny fejl: Flere sideådale er ikke omfattet minivådeområder 

Tidligere på ugen måtte Landbrugsstyrelsen gå ud og gøre opmærksomme på en fejl, da Aarhus Universitet ikke havde omfattet sideådale til et potentialekort for minivådområder, men ifølge Christen Duus Børgesen, der er seniorforsker på Aarhus Universitet, er der nærmere tale om en indskærpelse.

"Jeg synes, vi har fået en noget hårdhændet behandling i medierne i denne sag, for der er altså ikke tale om en fejl, men kun en indskærpelse over for brugerne af kortet, at de skal være særlig opmærksomme i specielle område pga. usikkerheder i de bagvedliggende data, som potentialekortet bygger på", siger Christen Duus Børgesen til Landbrugsavisen.

Meddelelsen fra Landbrugsstyrelsen fik ellers Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild, op af stolen, som gav en krads kritik af Aarhus Universitet.

Opdagelsen er sket lige inden ansøgningsrunden for minivådområder, som åbner d. 28. februar.

Merrild om ny fejl fra Aarhus Universitet: Det er vist tid til timeout

Landbruget er langt fra reduktionsmål: Vi kan ikke alene 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch