Aarhus Universitet i ny fejl: Flere sideådale er ikke omfattet minivådeområder

Aarhus Universitet har gjort Landbrugsstyrelsen opmærksomme på fejlen, der vil opfordre konsulenter, kommuner og landmænd til at koordinere placeringen af minivådeområder.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Aarhus Universitet må igen gå ud og rette en fejl.

Det sker i forbindelse med et potentialekort, som universitetet har udarbejdet for Landbrugsstyrelsen. Kortet tilføjede 500.000 hektar ekstra til det samlede areal, der er relevant at udlægge minivådområder på, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Nu viser det sig, at arbejdet bygger på et ufuldstændigt datagrundlag, som Aarhus Universitet har oplyst Landbrugsstyrelsen om. Aarhus Universitets potentialekort omfatter ikke små sideådale.

"Det er langt fra optimalt, at vi først sent i processen bliver bekendt med, at det kort, som – sammen med oplandskonsulenternes undersøgelser – er grundlaget for vores ansøgningsrunde og efterfølgende sagsbehandling, bygger på et ufuldstændigt datagrundlag," siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen, Mette Hyldebrandt-Larsen, i pressemeddelelsen.

Opdagelsen er sket lige inden ansøgningsrunden for minivådområder, som åbner d. 28. februar.

Ansøgningsrunden vil ikke blive udskudt på baggrund af den nye opdagelse, men Landbrugsstyrelsen opfordrer kommuner, oplandskonsulenter og landmænd til at gå sammen og koordinerer placeringen af minivådområder ud fra deres lokale viden, inden de sender ansøgningen ind til Landbrugsstyrelsen.

"Hvis vi udskyder ansøgningsrunden og afventer et opdateret kort, vil der slet ikke blive anlagt minivådområder i 2020. Derfor har vi valgt at holde fast i, at ansøgningsrunden åbner den 28. februar," siger Mette Hyldebrandt-Larsen.

Landbrugsstyrelsen og Aarhus Universitet vil nu gå i dialog for at undgå, at lignende hændelser vil ske i fremtiden.

L&F og AU i strid om kvælstofudledning

Landbruget stod for over 20 procent af Danmarks drivhusgasudledninger

Aarhus Universitet om kvælstofudledning: "Uheldigt men ingen regnefejl" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også