AgriWatch

Fjerkræklub på Langeland frygter for sine sjældne racer

Fugleinfluenza er kommet til Langeland. Nu er en lokal forening bange for, at deres sjældne racer bliver ramt.

Foto: Thomas Borberg/pxtb150306a20426.jpg

Sjældne fjerkræracer risikerer at uddø i Danmark, hvis fugleinfluenza spreder sig på Langeland. Det frygter Langelands Racefjerkræklub.

Det skriver Fyns Amts Avis.

"Det er klart, at vi er lidt nervøse, for det kan jo ramme vores dyr. Vi har jo nogle racer, som er meget sjældne og med sjældne farver. De tager mange år at udvikle nye farver på høns og at få det anerkendt," siger Ib Thomsen, formand for Langelands Racefjerkræklub, til avisen.

Langelands Racefjerkræklub har mellem 80 og 100 medlemmer fra Langeland, Ærø og Sydfyn. Foreningens medlemmer driver besætninger på hobbyplan.

Så sent som onsdag aften oplyste Fødevarestyrelsen, at der var konstateret smitte hos 27.600 kalkuner på Vestsjælland og hos 2200 gråænder på Langeland.

Indtil nu er 100.000 høns, ænder, kalkuner og andet fjerkræ blevet aflivet. Og de kommende dage skal der aflives flere dyr.

"Det er det værste udbrud af fugleinfluenza, vi nogensinde har haft i Danmark. Det er stort og omfattende," sagde Tim Petersen, souschef i Fødevarestyrelsen, onsdag aften til Ritzau.

30.000 kalkuner og ænder aflives efter fund af fugleinfluenza

Vestsjællandsk hobbybesætning ramt af fugleinfluenza

Endnu en dansk besætning rammes af fugleinfluenza

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch