AgriWatch

Endnu en dansk besætning rammes af fugleinfluenza

En kalkunbesætning på Midtsjælland er blevet ramt af fugleinfluenza. Besætningen på 24.000 kalkuner aflives allerede torsdag og er placeret få kilometer fra nyligt udbrud.

Foto: Fødevarestyrelsen

Fugleinfluenzaen har igen slået til i den dansk besætning.

Blot få kilometer fra det seneste udbrud på en kalkunfarm, er endnu en besætning på 24.000 kalkuner blevet ramt af sygdommen.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Besætningen ligger ved Bøgelunder tæt på Skælskør. Knap to kilometer derfra er 40.000 kalkuner netop blevet aflivet som følge af et smitteudbrud.

Fødevarestyrelsen har oprettet to zoner på tre og ti kilometer rundt om den smittede besætning. Inden for de tre kilometer skal alle ejere af fjerkræ registrere deres dyr, og i begge zoner er det forbudt at sælge samt flytte æg, høns og andet fjerkræ, skriver Fødevarestyrelsen.

Udbruddet er det niende af slagsen i Danmark siden november, og de seneste måneders udbrud er ikke set før inden for de danske grænser. Det fortalte Lars Erik Larsen, der er professor i veterinær virologi, til AgriWatch tidligere i marts.

De mange udbrud har skabt uro i fjerkræsektoren, hvor to producentformænd frygter konkurser i branchen, hvis noteringen ikke oplever en stigning.

"Hvis der ikke sker noget, vil der komme konkurser. Vi håber på, at slagterierne kan få hævet noteringen frem til høst, ellers bliver det rigtig skidt at være kyllingemand. Det er skidt i dag, men ekstremt dårligt, hvis det ikke sker," siger formand for Prodan, Kim Uglebjerg, til AgriWatch.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch