Landmand om udtagning af lavbundsjord: "Vil kompenseres for hele mit produktionstab"

Per Pedersen fra Brønderslev har over 200 hektar lavbundsjord, men jorden er så værdifuld, at han ikke vil være med til at udtagning.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Selvom det lyder fristende at komme af med dårlig landbrugsjord og enten få bedre jord eller penge til at købe ny jord for.

Så er det ikke alle landmænd, som er med på ideen om at tage landbrugsjord ud af drift. En af dem er Per Pedersen fra Brønderslev, der har svineproduktion og i alt 215 hektar lavbundsjord.

Men for ham er jorden nødvendig for at lave foder til sine svin. Derfor vil det være det samme som at lukke, hvis han skulle af med jorden som en del af udtagning af lavbundsjord.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Jeg ville ikke kunne dyrke foder til mine svin, og så skal jeg købe foder i udlandet. Hvis de vil købe min jord, skal de kompensere mig for hele det produktionstab, det vil medføre," siger landmanden til avisen.

Onsdag skylder landbrugsminister Rasmus Prehn gang i klimaforhandlinger på landbrugsområdet. Det sker, da ministeren har indkaldt til dialog med erhvervet på området. Derefter starter forhandlingerne med Folketingets partier.

Det kom i weekenden frem, at regeringen har et udspil klar på området, som tidligere minister Mogens Jensen havde lavet. Det har Rasmus Prehn lagt tilbage i skuffen.

Forskere skyder støttepartiers forslag til klimaforhandlinger ned

Sukkerroedyrkere jubler over ny gasledning

Greenpeace vil have reduktion af husdyr i ny klimaaftale 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også