AgriWatch

Forskere skyder støttepartiers forslag til klimaforhandlinger ned

Mens to af regeringens støttepartier vil tage tusindvis af hektar lavbundsjord ud af drift, sår forskere tvivl om forslaget.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Onsdag skydes gang i klimaforhandlingerne på landbrugsområdet.

SF og Enhedslisten har længe haft ønske om at tage mindst 100.000 hektar lavbundsjord ud af drift. Men det mener to professorer fra Aarhus Universitet er urealistiske.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Gu er det ej realistisk. Det er kun på papiret, at det er muligt at tage så mange hektar lavbundsjord ud af drift inden 2030. I virkelighedens verden er det ikke realistisk," siger Jørgen E. Olesen, professor og institutleder ved Institut for Akroøkologi, Aarhus Universitet.

Han bakkes op af to kolleger fra universitetet.

Tidligere har Jørgen E. Olesen også udtalt sig kritik om effekten af udtagning af lavbundsjord. Ligesom han mener, at de forslag, som klimapartnerskabet kom med, ikke ville sikre, at sektoren kom i mål med reduktionerne.

Til AgriWatch sagde han om klimapartnerskabet.

"Jeg tror ikke, at det kommer til at ske. Jeg tror, at der er masser af praktiske problemer, barrierer og bureaukrati, der gør, at det her tager længere tid. Der skal virkelig trykkes på speederen for, at det kan lade sig gøre," siger Jørgen E. Olesen, der selv var medlem af klimapartnerskabet.

Greenpeace vil have reduktion af husdyr i ny klimaaftale

Minister vil have nationalt kompromis for landbruget

Landbrug & Fødevarer: Vi har presset på for mere klima-dialog 

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch