AgriWatch

Professor om regnefejl i nedbør: Landbrugets regnestykke overfor udlandet bliver værre

Aarhus Universitet og Geus mener, at DMI's nedbørsmålinger viser alt for lidt nedbør. Det kan få betydning for landbruget, mener professor.

Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

Nedbørstal fra DMI bruges i komplekse beregninger af GEUS og Aarhus Universitet blandt andet til at beregne, hvor meget kvælstof, der bliver skyllet ud i havet. De danner også grundlag for vandområdeplanerne.

Ændring i målemetode kan have givet fejl i beregning af kvælstof og fosfor udledt i havet 

Det kan få betydning for landbruget, mener professor Stiig Markager fra Aarhus Universitet, der bekymret for de store udledninger fra landbruget, men han mener ikke, at den mulige fejl i nedbørsmålingerne vil få store konsekvenser her og nu for landbruget.

Det skriver Jyllands-Posten

"Det får ikke den helt store betydning i forhold til vandplanerne eller miljøets tilstand. Men regnestykket over for udlandet bliver endnu værre, fordi vi har et så ekstremt intensivt landbrug og derfor udleder meget mere end udlandet. Desuden vil også ubalancen i forhold til tiden, inden vi gjorde landbruget så intensivt, blive større. Men landbruget behøver ikke frygte en væsentlig skrappere indsats," siger Stiig Markager til avisen.

Grønne græsfabrikker kan udløse et nyt dansk eksporteventyr

Sønderjyske landmænd føler sig frikendt for beskyldninger om miljøsvineri 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch