Ministerium afsætter 1,5 milliarder kroner til landdistriktsprogrammet i 2021

Flere minivådområder, mere skov og teknologi, der skal gøre landbruget grønnere. Det er på dagsordenen for tilskudsordninger under landistriktsprogrammet i 2021, hvor der er afsat 200 mio. kr. mere end i 2020.
Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Der kommer flere penge til at gøre dansk landbrug grønnere i 2021.

Til tilskudsordninger til minivådområder, privat skovrejsning og miljøteknologi er der 200 mio. kr. ekstra til landmænd og lodsejere i 2021 sammenlignet med 2020.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Der er i alt afsat mere end 1,5 mia. kr. i landdistriktsprogrammet fra 2021. Det endelige landdistriktsprogram for 2021 skal godkendes af EU-kommissionen.

Konkret er der i 2021 over 245 mio. kr. til at etablere minivådområder. Det er 100 mio. kr. mere end i 2020.

Samtidig er der 30 mio. kr. ekstra til miljøteknologiordningerne, mens der igen i 2021 kan søges om 70 mio. kr. til, at lodsejere kan få tilskud til at rejse skov på deres grunde. 

"Ved at overføre midler fra den direkte landbrugsstøtte har vi mulighed for at styrke flere af de ordninger, som vi ved gør Danmark grønnere. 200 mio. kroner kan sikre mange nye minivådområder, nye skove og ny miljøteknologi, som kan gavne landbruget og gøre det grønnere på en og samme tid," siger fødevareminister Mogens Jensen i meddelelsen.

I december 2019 besluttede regeringen at overføre syv pct. af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem. Det blev muligt, da arbejdet med en ny landbrugsreform blev rykket et år. 

"Jeg er optaget af, at vi hele tiden finder en god balance mellem at sikre flere midler til projekter, som gør landbruget grønnere, og samtidig giver landbruget de bedste økonomiske betingelser. Jeg oplever, at landbruget er enormt omstillingsparate og villige til at gå en grønnere vej. Det er godt, for det kommer vi helt sikkert til i de kommende år," siger Mogens Jensen i meddelelsen.

En ny samlet plan for EU's fælles landbrugspolitik ventes at gælde for perioden 2022-2027 efter overgangsåret i 2021.

Landdistriktsprogrammet er medfinansieret af EU.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter