AgriWatch

Øko-kontrol viser lille stigning i overtrædelser

2018 viser en fortsat stigning i antallet af overtrædelser i økologikontrollen, skriver Landbrugsstyrelsen.

Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix

4044 kontroller af økologiske landbrug udførte Landbrugsstyrelsen i 2018. Heraf var der overtrædelser i 12,5 pct. af kontrollerne. Det er en marginal stigning fra 2017, hvor overtrædelserne var på 12,4 pct.

"Vores kontrol i 2018 viser, at langt de fleste økologiske landmænd har rigtig godt styr på reglerne. De overtrædelser, vi finder, drejer sig ofte om, at den årlige indberetning enten mangler eller er mangelfuld," siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Inger Løn i en pressemeddelelse.

Ifølge Landbrugsstyrelsen er det oftest overtrædelser i form af problemer med landmandens regnskaber og mangelfuld dokumentation for den økologiske produktion.

I ca. 70 pct. af de kontrolsager, hvor der blev konstateret en overtrædelse, fik økologen en indskærpelse, den mildeste sanktion, som gives ved mindre alvorlige fejl, skriver styrelsen, der nu går i dialog med landbruget om, hvordan kurven af overtrædelser kan knækkes.

Et møde på en burgerbar endte i privat økologisk afsætningsfirma 

Største producent af økosvin: "Engang så jeg på grise som værende ikke andet end en produktionsmaskine"

Økologer: Små landbrug har store miljøløsninger 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch