AgriWatch

Endnu en minkavler må lukke og slukke

Morsø Minkindustri er den fjerde nordjyske konkurs de seneste måneder. Ejer ærgrer sig over manglende tålmodighed fra banken.  

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Morsø Minkindustri er endnu et bevis på, at minkbranchen har det ekstremt hård og er presset til det yderste. Den nordjyske virksomhed blev i denne uge begæret konkurs efter at have været under tvangsopløsning, skriver Nordjyske.

Minkfarmens passiver overstiger aktiverne, fortæller kuratoren, advokat Jeppe Ravn Hattens Jensen fra Ret & Råd Advokater i Hurup. Han har konstateret, at der ikke har været drift i selskabet et stykke tid.

Det ærgrer ejeren af minkfarmen, Jesper Graversen, at banken ikke har haft større tålmodighed og tiltro til, at markedssituationen vil vende igen til det bedre. I 2015 havde minkavleren ifølge Nordjyske et overskud – det oplyses ikke, hvor højt. Plusset var de to følgende regnskabsår blevet til et minus på omkring 1,2 mio. kr.

Formanden for Nordjyllands Pelsdyravlerforening, John Elling kender til yderligere tre konkurser på det seneste i hans område – uden den på Mors er medregnet. Han fortæller, at billedet af branchen er broget.

AgriWatch har tidligere beskrevet, at landets banker har strammet grebet omkring avlerne for at sikre, at bedrifterne kan bære en produktion. Og i begyndelsen af oktober kunne Dagbladet Holstebro fortælle om en konkurs på en større minkfarm med omkring 2500 minktæver og en årsproduktion på omkring 15.000 skind.

Ejeren af bedriften har selv begæret farmen konkurs, fordi banken skar kassekreditten ned med en mio. kr., skrev avisen.

Trods underskud øger kineser sin produktion af mink i Danmark  

Ny fodringsrobot vil øge dansk mink-indtjening med kvart milliard årligt

Banker strammer grebet om konkursramt minkbranche 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch