AgriWatch

Salg af pels forbydes i amerikansk stat

Det kan komme til at koste en bøde på 6.750 kr. at købe eller sælge produkter lavet af animalsk pels, når Californien indfører et forbud.

Foto: Johannes Schmitt-Tegge/AP/Ritzau Scanpix

Fine frakker produceret af pels fra dyr forbydes nu i den amerikanske stat Californien, skriver Finans.

Staten bliver den første i USA, der indfører et forbud. Den nye regel kommer fra et lovforslag underskrevet af den californiske guvernør, Gavin Newsom og betyder, at det fra 2023 er slut med at købe eller sælge tasker, sko og tøj fremstillet af pels. Brydes reglerne, kan det koste en bøde på op til 1.000 dollars, hvilket svarer til 6.750 kr.

Af forslaget fremgår det også, at brug af dyr i cirkus bliver forbudt, medmindre der er tale om heste, hunde eller katte.

Forbuddet har skabt glæde hos flere dyrevelfærdsorganisationer. Modsatte reaktion har der været hos Fur Information Council. Her har en talsmand udtalt, at lovgivningen er "en del af en radikal vegansk dagsorden, der, med pels som det første skridt, kommer til at betyde andre forbud mod, hvad vi spiser, og hvad vi har på."

Udsigt til laveste minkproduktion i 20 år 

Kopenhagen Fur reber sejlene og kæmper sig gennem krisen

Krisen fortsætter for hårdt pressede minkavlere 

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch