AgriWatch

Salg af pels forbydes i amerikansk stat

Det kan komme til at koste en bøde på 6.750 kr. at købe eller sælge produkter lavet af animalsk pels, når Californien indfører et forbud.

Foto: Johannes Schmitt-Tegge/AP/Ritzau Scanpix

Fine frakker produceret af pels fra dyr forbydes nu i den amerikanske stat Californien, skriver Finans.

Staten bliver den første i USA, der indfører et forbud. Den nye regel kommer fra et lovforslag underskrevet af den californiske guvernør, Gavin Newsom og betyder, at det fra 2023 er slut med at købe eller sælge tasker, sko og tøj fremstillet af pels. Brydes reglerne, kan det koste en bøde på op til 1.000 dollars, hvilket svarer til 6.750 kr.

Af forslaget fremgår det også, at brug af dyr i cirkus bliver forbudt, medmindre der er tale om heste, hunde eller katte.

Forbuddet har skabt glæde hos flere dyrevelfærdsorganisationer. Modsatte reaktion har der været hos Fur Information Council. Her har en talsmand udtalt, at lovgivningen er "en del af en radikal vegansk dagsorden, der, med pels som det første skridt, kommer til at betyde andre forbud mod, hvad vi spiser, og hvad vi har på."

Udsigt til laveste minkproduktion i 20 år 

Kopenhagen Fur reber sejlene og kæmper sig gennem krisen

Krisen fortsætter for hårdt pressede minkavlere 

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Emmelev får godkendt gasalternativ og nyt anlæg

Miljøstyrelsen har givet Emmelev godkendelse til at etablere et nyt anlæg og omlægge de eksisterende til at kunne køre på både naturgas og olie. Det sker for at øge virksomhedens driftssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch