AgriWatch

Minkavler politianmeldt for at have dopet 5.000 mink

En nordjysk minkavler har tilført sine dyr et ulovligt hormon og er nu blevet politianmeldt. Fødevarestyrelsen skønner, at minavleren har dopet 5.000 mink med hormonet.

Foto: Kim Haugaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Melatonin. Et muligvis ukendt hormon for mange, men ikke for en minkavler i Vesthimmerlands Kommune. Avleren har nemlig brugt det ulovlige hormon til at få op mod 5.000 minks pelse til at vokse hurtigere. Det vurderer Fødevarestyrelsen.

Det skriver TV2 Nord.

Minkavleren er blevet politianmeldt, skriver mediet, da han har dopet mink med det forbudte stof, som får dyrenes pelse til at vokse ud omkring en måned hurtigere end normalt. Den nordjyske minkavler blev afsløret via et anonymt tip til Dansk Pelsdyravlerforening.

"Allerede i juni fik vi tippet, og siden har vi ventet på, at minkavleren begyndte at pelse sine dyr, så vi kunne afsløre ham. Minkene får sprøjtet små silikonerør med melatonin ind i kroppen, og vi fandt så de rør hos de mink, vi obducerede fra den pågældende farm," fortæller chef for Veterinærrejseholdet, John Larsen, til TV2 Nord.

John Larsen oplyser til mediet, at den sigtede minkavler har samarbejdet med Fødevarestyrelsen under afdækningen af sagen.

Kina vil have fjernet tariffer for at kunne øge landbrugskøb 

Banker strammer grebet om konkursramt minkbranche 

Fransk kemivirksomhed betaler 375 mio. kr til mælkebønder efter brand 

Mere fra AgriWatch

Tidligere topchef forlader Ticans bestyrelse

Tican er blevet et bestyrelsesmedlem fattigere, efter Ove Thejls har forladt sin post. Aftrædelsen sker, mens slagteriet er under heftig kritik for sin restbetaling. (opdateret med kommentar fra Ove Thejls)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch