AgriWatch

Trump: USA og Kina er tæt på at afslutte handelskrig

Kineserne har ifølge medie forpligtet sig til at købe amerikanske landbrugsprodukter for op mod 338 mia. kr.

Foto: Eric Baradat/AFP/Ritzau Scanpix

USA og Kina er meget tæt på at nå til enighed om en afslutning på den verserende handelskrig mellem de to lande.

Det sagde USA's præsident, Donald Trump, på et pressemøde fredag i Washington D.C. med den kinesiske vicepremierminister, Liu He.

Ifølge Trump er de to lande nået frem til en vigtig "fase et" i deres handelsforhandlinger.

Møder med en kinesisk regeringsdelegation i den amerikanske hovedstad har ført frem til en aftale om intellektuel ejendom, finanstjenester og store køb af landbrugsvarer, forklarer han ifølge Reuters.

Det vil tage op til fem uger at få skrevet aftalen færdig, siger han under pressemødet med den kinesiske vicepremierminister.

Ifølge Reuters har kineserne forpligtet sig til at bruge op mod 50 mia. dollar, svarende til omkring 338 mia. kr. på at købe amerikanske landbrugsprodukter.

"Så jeg vil foreslå landmændene, at de øjeblikkeligt går ud og køber mere jord og større traktorer," lød det fra Trump på pressemødet.

"Der var mange gnidninger med Kina, men nu er det en kærlighedsfest," tilføjede præsidenten.

Kinas præsident, Xi Jinping, har fredag i et brev til Trump skrevet, at han "håber, at parterne vil handle efter de principper og den retning, vi to er blevet enige om". Det skriver det amerikanske medie CNBC.

USA's finansminister, Steven Mnuchin, oplyser fredag aften, at USA udsætter den næste planlagte toldforhøjelse over for Kina, skriver AFP.

Bloomberg News skrev tidligere, at det er en delvis aftale, parterne har indgået, og at det kan lægge grunden for en bredere aftale, som kan blive underskrevet senere på året af præsident Donald Trump og Kinas præsident.

Kina skal blandt andet være gået med til nogle indrømmelser på landbrugsvarer.

Handelsstriden mellem Kina og USA har allerede sat dybe spor i verdensøkonomien. Internationale organisationer har flere gange nedjusteret forventningen til den globale vækst i år og næste år.

USA og Kina når delvis handelsaftale

Kinesisk svineproducent blandt landets rigeste

Trumps uforudsigelighed kan ramme dansk landbrug på flere fløje 

Mere fra AgriWatch

Første skib fra Ukraine afvist af køber

Det første skib, som forlod en ukrainsk havn fyldt med korn, er blevet afvist af sin køber på grund af lang leveringstid. Skibet flyder nu rundt og venter på en ny køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch