AgriWatch

Ny analyse: Dansk fødevareeksport fortsætter rekordkurs

Svinepest i Kina er stærkt medvirkende til, at Danmarks eksport af fødevarer og landbrugsprodukter ser ud til at blive større end nogensinde.

Foto: Janus Engel / Ritzau Scanpix

Den danske fødevareeksport fortsætter sin gode form og har fortsat kurs mod en ny rekord.

Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.

I årets første syv måneder øgede virksomhederne i den danske fødevareklynge eksporten med 2,4 mia. kr. sammenlignet med samme periode sidste år. Dermed landede den samlede fødevareeksport på 97,3 mia. kr. i de første syv måneder af 2019. Det er en fremgang på 2,6 pct. eller 2,4 mia. kr

Det er stadig afrikansk svinepest i Kina, der er drivkraften bag den markante vækst. Det gælder ikke mindst inden for svinekød, hvor eksportværdien samlet set er steget med 6,8 pct., 1,2 mia. kr., de første syv måneder af 2019, sammenlignet med sidste år.

Eksportprisen på fjerkrækød er steget 3,3 pct. og oksekød 1,8 pct. i årets første syv måneder, sammenlignet med året før.

Det hidtidige rekordår for dansk fødevareeksport kom i 2017, hvornår tallet nåede op på 166 mia. kr.

Kina sender eksporten af fødevarer på rekordkurs

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch