AgriWatch

Udenrigsminister: USA's handelsangreb skader dansk handel

Det er stærkt bekymrende og urimeligt, at USA vil lægge told på danske varer, mener Jeppe Kofod (S). Tolden vil ramme dansk eksport af mejeriprodukter og svinekød.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er urimeligt, at USA har valgt at lægge told på danske virksomheders varer. EU-Kommissionen bør nu række hånden ud til USA for at finde en forhandlingsløsning.

Det mener udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

"Det er meget ærgerligt og stærkt bekymrende, at USA ikke har valgt at finde en forhandlingsløsning," siger Jeppe Kofod.

Han er ærgerlig over, at USA har valgt at ramme danske virksomheder, der kommer i klemme.

"For Danmark er det her særligt ærgerligt, fordi USA er en rigtig vigtig samhandelspartner for os og skaber mange arbejdspladser herhjemme," siger udenrigsministeren.

Nu bør Danmark og resten af EU derfor række hånden ud til USA igen for at finde en løsning. Hvis ikke der findes en løsning, vil det eskalere situationen, mener han.

"Det kan godt være, det vil skade europæerne nu, men næste år kommer det til at skade amerikanerne," siger han.

Han opfodrer derfor EU-Kommissionen til at henvende sig til den amerikanske regering for at undgå, at toldsatserne træder i kraft.

"Jeg synes, vi skal lægge fornyet pres på USA. Det er ikke rimeligt, at vi bliver straffet med denne her straftold – så det er urimeligt, det der sker for danske virksomheder og dansk eksport".

"Det er dumt, hvis man accelerer det her. Så vil man bare opbygge toldmure mod hinanden," siger han.

Tidligere fortalte Kenneth Lindharth Madsen, handelspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer, at USA's forhøjede toldsatser vil ramme dansk eksport af mejeriprodukter og svinekød.

"Med grisekød drejer det sig om forarbejdede varer - pølser og skinke. På mejeriområdet er det især blåskimmelost, smør og formentlig også havartiost," siger Kenneth Lindharth Madsen.

USA rammer danske pølser, ost og smør med forhøjet told

Amerikanske landmænd modtager trecifret milliardbeløb i støtte 

USA og Japan er tæt på ny aftale om handel og landbrug 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch