AgriWatch

Trumps uforudsigelighed kan ramme dansk landbrug på flere fløje

På den politiske bane skylder Donald Trump indflydelsesrige personer meget lidt. Det kan sive ned og ramme den danske landbrugssektor, for hvem USA er et af de store eksportlande uden for EU.

Foto: Nicholas Kamm / AFP / Ritzau Scanpix

WASHINGTON

1100 kilometer fra den danske ambassade i Washington ligger grunden, hvor Arla Foods Ingredients' protein- og laktosefabrik skal bygges. Ambitionen var, at fabrikken skulle stå klar i 2021 og til den tid kunne generere en omsætning i omegnen af 1,3 mia. kr. I august meddelte mejerikoncernen fra hovedsædet i Viby imidlertid, at Arla huggede bremserne i milliardsatset.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch