AgriWatch

Nyt projekt skal hjælpe landmænd til at få styr på udbytte- og lagerregistrering

Seges har sammen med en række samarbejdspartnere udviklet digitale værktøjer til gavn for grovfoderproduktionen.

Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix

Gennem digitaliseringsprojektet Grovfoder 4.0 arbejder Seges og flere landboforeninger sammen om at højne grovfoderproduktionen fra mark til lager.

Et nyt projekt skal være med til at udvikle mere automatiske, præcise og valide målinger af landmændenes udbytte eller deres lagerbeholdning af grovfoder i stalden eller siloen. Det skriver Effektivt Landbrug.

Formålet med projektet er at udvikle nye digitale værktøjer, der skal automatisere registreringen af udbytter og kvaliteter, hvilket derigennem vil give landmanden et bedre overblik.

Ifølge mediet bygger registreringen i dag oftest på landmandens mavefornemmelse, da få gør sig umage med at foretag den.

Men fik landmanden et overblik over sit udbytte, vil bedriftsregnskabet og markplanerne kunne optimeres, mener Sønderjysk Landboforening, som også en del af projektet.

Foruden Seges og Sønderjysk Landboforening deltager LandboThy, Vestjysk landboforening, LMO, samt virksomheden Sikre Prøver i projektet, der kører fra 2019- 2022.

Yverbetændelse er nøglen i innovationsvirksomheds næste væksthåb

Digitalisering og retail skal fremtidssikre vestjysk grossist

Seges vil levere klimaeffektive løsninger til udviklingslande  

Mere fra AgriWatch

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Historisk gods sat til salg

Historisk gods på Vejlekanten med 600 kvadratmeter bolig med skov, voldgrav og over 500 hektar jord er sat til salg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch