AgriWatch

Seges vil levere klimaeffektive løsninger til udviklingslande

Hånd i hånd med en hollandsk åndsfælle vil Seges forsøge at fremme landbrug i udviklingslande gennem teknologiske løsninger.

Foto: Colourbox

Et nyt dansk-hollandsk makkerskab skal sikre, at landmænd i udviklingslande fremover får nemmere adgang til teknologi som droner og satelitter.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Den danske lobbyorganisation er gået sammen med hollandske Agriterra for at udbrede teknologi og viden om klimaeffektivt landbrug til udviklingslande. Det er Landbrug & Fødevarers videns- og innovationscenter Seges, der bliver leverandør af teknologi og viden, mens Agriterra håndterer kontakten til udviklingslandene.

"Vi ser rigtig stort potentiale i netop udviklingslandene. Det drejer sig bl.a. om at dyrke mere på mindre, så der kan frigives areal til skov og vådområder. Når vi ligger inde med nogle af løsningerne i dansk landbrug, så er det bedste, vi kan gøre at eksportere dem. Det vil ikke kun styrke den globale udvikling men også brandingen af dansk fødevareproduktion," siger Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, i meddelelsen.

"Verdens landmænd spiller en afgørende rolle for udvikling og modstandskraft over for klimaforandringer. Det er derfor, vi gerne vil udbrede den fremmeste danske og hollandske viden om klimaeffektiv produktion til landmænd i udviklingslande," tilføjer Kees Blokland, adm. direktør i Agriterra.

De to organisationer opfordrer til, at globale udviklingsbistandsmidler bliver inddraget mere i klimakampen, så der kan investeres mere i klimavenligt landbrug i udviklingslande. Samtidig arbejder parterne på,  at Agriterra bliver akkrediteret til FN's grønne klimafond som første landbrugsaktør nogensinde.

Fieldsense jagter gennembrud i fire lande

Dansk universitet får 11 mio. kr. til "banebrydende" gylleforskning

Hver fjerde landmand bruger præcisionsteknologi

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch