Boris Johnson vil ekskludere rebelske partifæller

Premierministen vil fratage partifæller, der stemmer imod ham, muligheden for at stille op for pariet ved næste valg.
Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix
RITZAU FINANS

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, truer nu partifæller med eksklusion fra det konservative parti, skulle de stemme imod ham i en afgørende afstemning tirsdag.

Det skriver Financial Times.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Partifæller, der stemmer imod Boris Johnson, vil få frataget muligheden for at stille op som konservative ved næste valg.

Boris Johnsons allierede siger ifølge Financial Times, at de er beredte på at afholde valg og "knuse" oppositionslederen, Jeremy Corbyn, med en hård brexitplan, hvis parlamentsmedlemmerne spænder ben for premierministerens forhandlingsstrategi.

15 rebeller fra det konservative parti - blandt andre en række profilerede politikere som Philip Hammond, David Lidington og David Gauke - skulle mandag mødes med Boris Johnson.

Mødet blev dog aflyst søndag aften. I stedet har Boris Johnson tilbudt den tidligere finansminister Philip Hammond et møde på tomandshånd, som Hammond har takket nej til.

En kilde tæt på Philip Hammond kalder premierministerens aflysning for "særdeles uhøflig".

"Dagens opførsel viser, at dette ikke er en regering, der er interesseret i kompromisser," fortæller kilden ifølge Financial Times.

"Parlamentsmedlemmerne vil have bevis på, at der bliver gjort et reelt og oprigtigt forsøg på at nå en aftale. Det faktum, at premierministeren ikke engang er beredt på at møde dem, antyder, at det ikke er tilfældet," fortsætter kilden.

Planen for de konservative rebeller er i samarbejde med oppositionspartierne at få kontrol i Underhuset og gennemføre en lov, der vil afholde Boris Johnson fra at gennemføre en skilsmisse fra EU uden en aftale.

Første forsøg på at stoppe Boris Johnsons suspendering fejler

Danish Crown: Europæisk marked hænger i bremsen

Arla bekymrer sig over brexit trods fremgang 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også