AgriWatch

Klimaforsker: Forhastede løsninger kan skade den grønne omstilling

Britisk og dansk klimaforsker er enige om, at det er en urealistisk klimamålsætning at sætte 2030 som deadline for klimaindsatsen. Greenpeace og Dansk Naturfredningsforening er uenige.

Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Det kan føre til forhastede løsninger, når 2030 af klimaaktivister og politikere sættes som deadline for at bekæmpe klimaforandringerne, advarer den britiske klimaforsker Mike Humle fra Cambridge Universitet.

Han kalder samtidig målet for "forhastet" og skadeligt for den grønne omstilling, skriver Kristeligt Dagblad.

Sammen med fire andre forskere kritiserer Mike Humle i et indlæg i tidsskriftet Nature Climate Change tendensen med at stille tidsfrister op for reduceringen af drivhusgasser, da det i yderste konsekvens kan skabe en modstand mod bekæmpelsen af klimaproblemerne, hvis det ikke lykkes at nå målet.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Han kalder det urealistisk at tro, at udledningen af drivhusgasser kan reduceres til nul. Mike Humle mener i stedet, at det er vigtigere at anerkende, at det tager tid at begrænse udledningen af drivhusgasser.

Men den britiske forsker erkender også, at deadlines kan være nyttige i forhold til at nå politiske målsætninger og prioriteter.

Den danske professor i klimaforandringer og direktør for Nansen Center i Bergen Sebastian Mernild bakker Mike Humle op og forklarer, at det er vigtigt, at fokusset på bestemte tidsfrister ikke bliver overdrevent.

Advarslen fra klimaforskerne er hverken Greenpeace eller Danmarks Naturfredningsforening enig i. Begge organisationer kalder tidsfristerne for afgørende i forhold til at løse klimaproblemerne.

Seges: Ny forsikring kan ændre spillereglerne for landbruget

Minister vil beskytte vandmiljøet bedre

Landmænd får mere støtte til udvikling af vådområder 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch