Forsker vil forbedre fødevarer og mindske madspild gennem bedre kornsortering

Forskeren Frank Manfred Hansper har undersøgt en ny teknologi, som kan sortere hvedekorn mere præcist efter kvalitet. Det kan føre til, at kasserede kerner kan anvendes på nye måder.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Der ligger en større teknologi bag sorteringen af korn til bl.a. fødevareproduktion. Den teknologi har Frank Manfred Hansper, der er forsker på Aalborg Universitet i Esbjerg, undersøgt og fundet en ny metode til at sortere kornet hurtigere og mere præcist.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

    Her er de seneste landbrugshandler

    Læs også