Dansk svineproducent i Kina forventer nyt trecifret millionunderskud

En dansk producent af slagtesvin i Kina forudser et millionstort underskud ved årets udgang. Det kommer lige i hælene på et underskud på 110 mio. kr. sidste år, som bl.a. skyldtes udbruddet af svinepest og høje foderpriser, skriver medie.
Foto: HENNING BAGGER/bag / scanpix
Foto: HENNING BAGGER/bag / scanpix

Høje priser på foder, en lav notering af svin og store problemer med sygdomme som svinepest var sidste år skyld i, at den danske svineproducent i Kina, Scandinavian Farms Pig Industries, tabte 110 mio. kr. på bundlinjen. Og nu ser det ud til, at 2019 kan ende med endnu et stort millionunderskud, skriver Landbrugsavisen.

"Som det ser ud nu, bliver vores underskud i år i samme størrelsesorden som sidste år - eller lidt større. Det slår os ikke ud, men jeg ærgrer mig dog over det," siger Claus Ewers, direktør i Scandinavian Farms Invest, der ejer farmen i Kina, til Landbrugsavisen.

Scandinavian Farms Pig Industries har stalde i byen Lianyungang, der ligger syd for Beijing, men lige nu står de alle sammen tomme. Det store udbrud af svinepest betød tidligere på året, at ejerne var nødt til at skille sig af med samtlige svin på farmen for at slippe af med sygdommen. På trods af de dystre udsigter, er Claus Ewers dog fortsat fortrøstningsfuld. Han tror på, at det igen kan blive en god forretning at have svineproduktion i Kina, selvom han forudser, at det vil tage mellem 5 og ti år for den kinesiske produktion at komme på fode igen.

Scandinavian Farms Pig Industries har ifølge avisen en årlig produktion på 350.000 slagtesvin fra i alt 15.000 søer i staldene syd for Beijing. De har desuden byggetilladelser, der vil gøre det muligt at udvide til hele 22.000 søer. Inden sidste års underskud har selskabet gennem flere år rapporteret tocifrede millionoverskud, skriver avisen.

Handelskrig: Kina giver Trump en lussing, der også gør ondt i Bagsværd

Kina bekræfter suspension af USA's landbrugsvarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også