Minister roser landbruget kun et halvt år efter kritik

Fødevareministeren afsætter 60,6 mio. kr. ekstra til etabling af minivådområder.
For seks måneder siden beskyldte Socialdemokratiet landbruget for ikke at kunne levere på de frivillige tiltag i landbrugspakken, som blev vedtaget af de blå partier tilbage i 2015. | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
For seks måneder siden beskyldte Socialdemokratiet landbruget for ikke at kunne levere på de frivillige tiltag i landbrugspakken, som blev vedtaget af de blå partier tilbage i 2015. | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

De danske landmænd og lodsejere har vist stor interesse for at anlægge minivådområder på deres jord, hvilket har fået Fødevareminister Mogens Jensen (S) til at sende rosende ord i deres retning. Det sker kun et halvt år efter, at hans eget parti ellers kritiserede landmændenes vilje til at støtte de frivillige tiltag i landbrugspakken.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Med de positive udmeldinger fra ministeren følger også 60,6 mio. kr. ekstra til ordningen i 2019. Dermed er der penge nok til, at samtlige 338 ansøgere kan få tilskud til at anlægge vådområderne. Det skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"Vi har stærkt brug for minivådområder, for det er et vigtigt middel til at forbedre vandmiljøet. Derfor er det fantastisk, at der er så mange landmænd, der er klar til at trække i kedeldragterne og yde en ekstra indsats for vores fælles vandmiljø. Regeringen er klar til at anvende 60,6 mio. kroner yderligere, så alle landmænd og lodsejere, der har søgt i år og lever op til støttebetingelserne, kan komme i gang med gravearbejdet," udtaler Mogens Jensen i pressemeddelelsen. 

Til at etablere minivådområderne er der nu i alt afsat 193,1 mio. kr. i år. Det er lige over 78 mio. kr. mere end oprindeligt. Egentligt lød budgettet til ordningen i 2019 på 115 mio. kr., men med 30 mio. kr. i overskydende midler fra ordningen sidste år samt 30,6 mio. kr. fra eksempelvis annullering af tilsagn under Landdistriktsprogrammet er beløbet blevet hævet. De sidste 17,5 mio. kr. kommer fra internationale midler.

Minister: Landbruget skal ikke reducere kødproduktionen 

Udbyttet tegner godt efter en tredjedel af høsten 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også