AgriWatch

Udbyttet tegner godt efter en tredjedel af høsten

De danske landmænd har høstet cirka en tredjedel på nuværende tidspunkt, og ifølge Seges tegner høsten mellem normal og god. Men regnen har allerede ødelagt en del.

Høsten tegner lovende | Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

De fleste husker sidste års høst, som blev katastrofal for mange grundet den lange tørke. Allerede nu, selvom der kun er høstet en tredjedel af landets marker, tegner høsten bedre. Og ifølge sektordirektør Troels Toft, Seges, vurderes høsten til at blive mellem normal og god. Men selvom de lovende indmeldinger, så har de seneste tids regn sat sine spor mange steder i landet.

"Udfordringerne er der, hvor man tæller nedbør i stedet for at høste, og det er noget hø. Jo længere tid man venter, jo mere tikker taxameteret baglæns, fordi kvaliteten bliver dårligere. Kornet og byggen knækker, og hveden taber i vægt," siger Troels Toft.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser af staten som bagmænd til at nedjustere. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch