Virksomhed er klar til at trække protein ud af græs

Efter 10 års forskning er det lykkedes virksomheden BiomassProtein at udvikle en metode, der kan trække protein ud af græs. Direktøren tror på, at det kan blive den nye proteinkilde, som skal brødføde store dele af verdens befolkning.
I 2020 forventer BiomassProtein at producere 1.500 tons planteprotein. | Foto: Finn Frandsen / Politiken / Ritzau Scanpix
I 2020 forventer BiomassProtein at producere 1.500 tons planteprotein. | Foto: Finn Frandsen / Politiken / Ritzau Scanpix

Proteinmassen kan trækkes ud af helt almindeligt græs. Det ved virksomheden BiomassProtein nu med sikkerhed efter i 10 år at have arbejdet på en metode, som kan gøre det.

Metoden, der ifølge virksomheden er både økologisk og bæredygtigt, blev tirsdag den 14. august præsenteret i Skive.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

"Det her er virkelig CO2-neutralt. Det er bondemandens eget græs, som vi presser. Det er i teorien det samme pulver, han kan få tilbage og fodre sine dyr med i stedet for at fragte sojaprotein fra Østen eller Sydamerika," siger site manager hos BiomassProtein Morten Olsen til TV Midtvest.

Virksomheden kan producere foder til køer, svin og høns samt naturlig gødning til markerne, men BiomassProtein ser et endnu større potentiale i proteingræs. Den satser nemlig på, at det på sigt også bliver noget, vi mennesker skal spise, fordi der er behov for en ny og stabil proteinkilde for at kunne brødføde den stigende befolkning verden over.

Hos BiomassProtein forventer de, at det første planteprotein til fødevarer kan sælges i 2021.

Hver fjerde landmand bruger præcitionsteknologi

60 pct. af landmænd bruger avanceret teknologi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også