Verdenssalget af minkskind er halveret i 2020

Det danske minkauktionshus Kopenhagen Fur har gjort tallene op for salget af minkskind i 2020. Gennemsnitsprisen for danske skind lander voldsomt lavt, mens det samlede globale salg er blevet halveret på et år.
Ifølge Kopenhagen Fur har der i september-auktionen været omkring 80 kunder forbi huset i Glostrup. Normalt er der mellem 300-400 kunder. | Foto: PR Kopenhagen Fur
Ifølge Kopenhagen Fur har der i september-auktionen været omkring 80 kunder forbi huset i Glostrup. Normalt er der mellem 300-400 kunder. | Foto: PR Kopenhagen Fur

Kopenhagen Fur har med september-auktionen afsluttet sin måske sværeste salgssæson nogensinde.

Sådan lyder konklusionen fra det dansk minkauktionshus, der er ejet af danske avlere, om sæsonen i en pressemeddelelse.

"Auktionsomsætningen er i store træk halveret i forhold til året før, og vi kommer til at skubbe usolgte skind foran os ind i 2021. Den første halvdel af året var helt forfærdelig, hvor usikkerheden i alle led i pelsbranchen var meget stor, og vi solgte stort set ingenting på de digitale auktioner, som blev afholdt i månederne april til juli," siger adm. direktør i Kopenhagen Fur, Jesper Lauge Christensen, i en pressemeddelelse.

Kopenhagen Furs auktionssalg er reduceret med milliarder i 2020 

Han fortæller, at der i den femte og sidste auktion - september-auktionen - har været omkring 80 kunder forbi huset i Glostrup. Normalt er der mellem 300-400 kunder.

I 2019 blev der på global plan solgt omkring 40 mio. skind, men i 2020 er der solgt 19,65 mio. skind. Ud af det stod Kopenhagen Fur for slaget af 12,44 mio. skind.

Gennemsnitsprisen for hele sæsonen på danske skind endte på 150 kr. ifølge Kopenhagen Fur.

En minkavler skal normalvist have mellem 250-300 kr. per skind for at få forretningen til at køre rundt.

Kopenhagen Fur varsler fyringer efter skidt 2020

"Det er en alt for lav pris i forhold til produktionsomkostningerne, men salgsprocenterne skal op, før vi kan begynde at skele til prisen," siger Jesper Lauge Christensen i meddelelsen og tilføjer:

"Pelsfabrikanterne har ventet med at indkøbe råvarer til absolut sidste øjeblik, og de har købt meget konservativt ind, så i modsætning til tidligere er der ikke købt til lager. Alle er nervøse for at brænde fingrene i et lige nu usikkert detailmarked præget af corona-krisen, men får vi noget, der bare ligner en almindelig detailsæson, så giver kunderne udtryk for, at der kommer til at mangle højkvalitets skind"

Den aktuelle situation i pelsbranchen vil dog umiddelbart føre til en nedgang i produktionen – også i Danmark – og i de kommende måneder skal minkavlerne tage stilling til produktionen i 2021.

Dertil begynder detailsalget af pels fra skind solgt i 2020 i oktober til december, hvilket også har afgørende betydning for auktionshuset.

Kopenhagen Fur har planlagt fire auktioner i 2021 med start i februar.

Minkkrise tvinger følgeindustrien i knæ 

Kopenhagen Fur frygter ikke politisk modstand over for minkbranche

Dansk minkformand om polsk pelsforbud: "Det er en fordel for os" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også