AgriWatch

Dansk minkformand om polsk pelsforbud: "Det er en fordel for os"

Et forbud mod pelsavl i Polen kan reducere udbuddet og komme de danske minkavlere til gode, siger formand for Kopenhagen Fur.

Foto: PR-foto

Pelsavl i Polen nærmer sig sin ende, da et stort flertal i det polske parlament stemte for et forbud i den seneste uge.

Produktionsstoppet i Polen kan blive en fordel for de danske avlere, da markedet på sigt kan miste 4 mio. skind om året fra den østeuropæiske nation, skriver Finans.

"I det aktuelle marked er det en fordel for os, at udbuddet bliver reduceret, hvis Polen - som forventet - forbyder pelsdyravl. Det understreger blot, hvor vigtigt det er, at man som pelsdyravler opfører sig ordentligt og lever op til samfundets krav. Det har de polske avlere desværre ikke gjort," siger Tage Pedersen til mediet.

Polsk parlament stemmer for forbud mod pelsavl - Dansk minkavler afventer situationen 

I den seneste tid har Holland forbydet pelsavl fra 2021, men Tage Pedersen frygter ikke, at den politiske stemning i Europa skal skabe nervøsitet hos de danske minkavlere.

Det skyldes, at danske minkavlere er i front på områder som miljø, dyrevelfærd og bæredygtighed ifølge Tage Pedersen.

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch