AgriWatch

Dansk minkformand om polsk pelsforbud: "Det er en fordel for os"

Et forbud mod pelsavl i Polen kan reducere udbuddet og komme de danske minkavlere til gode, siger formand for Kopenhagen Fur.

Foto: PR-foto

Pelsavl i Polen nærmer sig sin ende, da et stort flertal i det polske parlament stemte for et forbud i den seneste uge.

Produktionsstoppet i Polen kan blive en fordel for de danske avlere, da markedet på sigt kan miste 4 mio. skind om året fra den østeuropæiske nation, skriver Finans.

"I det aktuelle marked er det en fordel for os, at udbuddet bliver reduceret, hvis Polen - som forventet - forbyder pelsdyravl. Det understreger blot, hvor vigtigt det er, at man som pelsdyravler opfører sig ordentligt og lever op til samfundets krav. Det har de polske avlere desværre ikke gjort," siger Tage Pedersen til mediet.

Polsk parlament stemmer for forbud mod pelsavl - Dansk minkavler afventer situationen 

I den seneste tid har Holland forbydet pelsavl fra 2021, men Tage Pedersen frygter ikke, at den politiske stemning i Europa skal skabe nervøsitet hos de danske minkavlere.

Det skyldes, at danske minkavlere er i front på områder som miljø, dyrevelfærd og bæredygtighed ifølge Tage Pedersen.

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch