Trods coronakrise mærker Skov rimelig ordreindgang

Ventilationsvirksomheden Skov har fortsat en rimelig ordreindgang, fortæller direktøren. Særligt Kina rører på sig.
Foto: PR-foto Skov A/S
Foto: PR-foto Skov A/S

Ventilationsvirksomheden Skov har fortsat gang i ordretilgangen, selvom der næsten er tomt på kontorgangene i Glyngøre.

Det fortæller selskabets adm. direktør, Jørgen Yde, til AgriWatch.

Det er blandt andet Kina, som begynder at komme ovenpå efter måneder, som har stået i coronavirussets tegn.

"Vi er ikke i panik. Vi får stadig rimelige ordrer ind. I sidste uge skrev vi under to projekter i Kina, så det er min vurdering, at Kina er på vej fremad. Vi diskuterer også flere andre projekter i Kina, som har været sat på standby i et par måneder, og vi har heller ikke haft problemer med leverancer fra Kina," siger Jørgen Yde til AgriWatch.

Og der kommer stadig ordrer fra markederne i Europa, lyder det fra direktøren. Han slår dog fast, at det er svært at spå om de kommende måneder, hvor coronavirus kan præge nogle af markederne.

"Vi får stadig ordrer fra Europa. Men mit indtryk er, at kunderne bestiller nu, fordi de gerne vil være sikre på at få det leveret. Vi er okay med, men vi kan ikke forudsige de næste måneder," fortæller Skov-direktøren. Han understreger, at de mange lukninger af rejseaktivitet gør det svært at besøge kunderne rundt om i verden.

Heller ikke på leverancesiden er virksomheden stødt på problemer endnu, men direktøren forudser, at et land kan blive vanskeligt.

"Vi kan få problemer med leverancer fra Italien, men det ved vi ikke endnu. Ellers er det kørt fornuftigt. Vi har ikke haft store problemer med leverancer endnu," siger han.

Fleksible medarbejdere

Allerede for ti dage siden tog Glyngøre-virksomheden konsekvensen af coronasituationen og sendte 220 medarbejdere hjem for at arbejde. Samtidig blev produktionen ændret til to-holds-skift for at reducere smitterisikoen blandt de ansatte.

"Jeg oplever, at der er en god forståelse for situationen. Vores medarbejdere er meget fleksible. Som virksomhed skal vi finde løsninger, men det er vi vant til. Nu sidder vi hjemme, men hverdagen kører videre. Jeg tror dog, at vi kan tage noget med i fremtiden. Vi lærer at tage møder på telefon og Skype, og det kan være, at vi kommer til at bruge mere i fremtiden," siger Jørgen Yde og tilføjer:

"Vi vil gerne reducere smittespredningen og vil gerne afbøde de økonomiske risici for Skov, vores kunder og Danmark, og det kan to-holds skift blandt andet gøre. Det sidste jeg hørte var, at vi også havde hold på lørdag for at nå de ting, vi skal," siger Jørgen Yde.

De aktuelle ordrer betyder også, at det ikke har været en overvejelse i Skov at gøre brug af de forskellige hjælpepakker, som den danske regering har fremlagt for at hjælpe virksomhederne.

"Vi har ikke aktuelle planer om at afskedige nogen. Vi vurderer alle pakkerne, men for nuværende er der ingen af de pakker, vi vil overveje. Vi må håbe, at vi er heldige, så vi ikke får brug for dem," forklarer Jørgen Yde.

I Skovs seneste regnskab endte omsætningen på 777 mio. kr., mens overskuddet var 67 mio. kr. mod 79 mio. kr. året før. Skov A/S er ejet af familien Meerpohl, der også ejer Big Dutchmann.

Skov-datterselskab ændrer strategi og afskediger direktør

Skov investerer ti procent af omsætningen i udvikling og forskning 

Skov-direktør efter regnskab: "Vi skal vækste igen" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også