AgriWatch

Skov investerer ti procent af omsætningen i udvikling og forskning

Ventilationsvirksomheden Skov har stort fokus på investeringer i eksisterende markeder og udvikling af nye produkter. Opkøb af nye virksomheder kan også komme i spil.

Foto: PR-foto Skov A/S

De er ikke bange for at bruge penge på udvikling og investeringer hos Skov A/S.

Virksomheden i Glyngøre bruger hvert år cirka ti pct. af omsætningen på investeringer i udvikling. Således også i de kommende år.

Det fortæller adm. direktør Jørgen Yde Jensen til AgriWatch.

Investeringerne er især til udvikling af nye produkter, men pengene bruges også til at udbygge eksisterende markeder.

"Vi investerer cirka 10 pct. af vores omsætning på forskning og udvikling i nye produkter. Det er et stort tal i vores branche, men det er en vigtig del af vores langsigtede strategi," siger direktøren.

Virksomhedens omsætning endte på 777 mio. kr. og overskuddet var 67 mio. kr. i 2018/19 mod 79 mio. kr. året før.

Skov-direktør efter regnskab: "Vi skal vækste igen" 

Et af områderne, som Skov kigger meget i retning af, er data, som virksomhedens klima- og ventilationssystemer genererer hos landmanden.

"Big data er et område, vi investerer meget i. Vi skal hjælpe kunderne med at forbedre deres produktion. Det kan være i effektivitet, dyrevelfærd eller miljø. Jo mere data du har, jo mere kan du optimere din produktion," forklarer Jørgen Yde Jensen.

Skov er i dag i omkring 80 lande, og ifølge direktøren skal der også bruges midler på at fastholde og udbygge markedsdele der.

"Vi har ikke øje på nye markeder. Vi vil konsolidere os på de markeder, vi er i, og der skal vi stå stærkere. Det er den investering, vi gør, så vi får større markedsandele i de markeder, vi er i," siger direktøren.

Opkøb er i spil

Som det allerførste i dette regnskabsår, der startede 1. oktober for Skov, købte den danske virksomhed canadiske Secco International, som producerer ventilationssystemer til kvæg.

Og det er langt fra sikkert, at opkøbene stopper der, hvis man spørger Jørgen Yde Jensen.

"Opkøb er vi meget åbne overfor. Hvis den rigtige virksomhed er der, så er vi klar. Det var Secco. Opkøb kan være i nye produkter, men det kan være markedskanaler eller teknologi. På de områder er vi på udkig," fortæller Jørgen Yde.

Er I i forhandlinger om yderligere opkøb?

"Selvom vi var, ville jeg ikke sige det. Secco henvendte sig til os, og så købte vi dem. Det var win-win for både os og dem. Og sådan kan der være andre muligheder," siger Jørgen Yde.

Direktøren fortæller, at der er store planer med det canadiske firma, som Skov ejer 80 pct. af.

"Vi er specialister i ventilation til svin og fjerkræ, og vi fandt tilsvarende til kvæg i Secco. Virksomheden har potentiale til at vokse markedet. Vi skal udvikle deres forhandlernet, og vi har ansat folk til at styrke Seccos salg i Europa, hvor de er i gang og har forhandlere i 10-12 lande, men vi skal have mere drøn på," siger Jørgen Yde Jensen.

Og Secco kommer til at bidrage?

"De skal bidrage til både top- og bundlinje i år," siger Jørgen Yde Jensen.

Direktøren tilføjer, at Secco blandt andet har sendt tilbud ud til kunder, hvor Skovs produkter er med i. Og tilsvarende kan man forestille sig, at Skov kan lave projekter, som canadiernes produkter er en del af.

Investeringer i Glyngøre

Men også på de hjemlige breddegrader er Skov villige til at investere. Blandt andet på hjemmebanen i Glyngøre, hvor virksomheden både har administration, udvikling og produktion.

Her har Skov blandt andet købt nærliggende bygninger på i alt 7500 kvadratmeter, samt tre grunde i nærheden af Skovs bygninger. Det er blandt andet en investering i fremtiden, mener direktøren uden at sætte købspris på investeringerne.

"Vi vil sikre, at vi har de faciliteter i Glyngøre, som er nødvendige. Med de scenarier, hvor vi tror på fremtiden, skal vi have bygninger, som ligger tæt på os," siger Jørgen Yde Jensen, der dog ikke har færdige byggeplaner lige her og nu.

Prisen for bygningen og de tre grunde er ikke oplyst.

Siden 2016 har Skov løbende investeret i virksomhedens bygninger og faciliteter i Glyngøre. Investeringen anslår virksomheden til at løbe op i samlet omkring 60 mio. kr. og omfatter blandt andet nyt testcenter, kontor- og mødefaciliteter, trænings- og uddannelsesfaciliteter og en større investering i robotteknologi.

Ventilationsproducent går millioner tilbage på omsætning og bundlinje

Stor foderanlægsproducent gik tilbage på top og bund: Et svært år for svineproduktionen

 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch