Sønderjysk maskinfabrik kigger mod øst

Virksomheden Lachenmeier Monsun har sat gang i en række nye tiltag, der skal styrke bundlinjen.  
Foto: Erik Jepsen/Ritzau Scanpix
Foto: Erik Jepsen/Ritzau Scanpix

Maskinfabrikken Lachenmeier Monsun var mærket under sidste års tørke i Europa.

Foruden tørken kom en flytning også til at påvirke det seneste regnskabet i den forkerte retning. Overskuddet, som var på 400.000 kr. efter skat, blev mindre end forventet, skriver JydskeVestkysten.

Året før var det på 3,4 mio. kr.

Trods fabrikken, der designer og producerer løsninger til håndtering af bulkvarer fra korn- og foderstoffer samt maskiner inden for biobrændsel, er underlagt konjunkturer og vejr, mener direktør Lars Johansen, at fremtiden ser lys ud.

Direktøren peger på, at han sammen med sin medejer Christian Ørskov har truffet flere beslutninger, der skal styrke forretningen.

En ny økonomidirektør er blevet ansat til at have styr på finanserne. Derudover skal en større digitaliseringsproces sættes i gang. Virksomheden har også gang i nogle markedstiltag i Tyskland, og herhjemme er Lachenmeier Monsun ved at opføre en større silo på havnen i Fredericia, men der kigges også mod Asien.

"Som projektorienteret virksomhed kigger vi os meget omkring - vi ser især mod Asien, Vietnam, Filippinerne og Cambodia, hvor nogle af vores kunder bygger anlæg til tørring og håndtering af ris. Det kommer nok til at fylde en stigende del," siger Lars Johansen til JydskeVestkysten.  

Det er hans kompagnon, som tager sig af den øvrige eksport.

Forsker vil mindske forurening fra gødning

Turbulens giver jysk traktorhandler "meget utilfredsstillende år"

Udenlandskejet maskinfabrikant tror på sorte tal efter syv års underskud 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også