AgriWatch

Iværksætter tjener millioner på våde halmballer

Firmaet Team Pallesen Technology står bag en løsning, der kan tørre halm. En stor ordre på halmballetørrerier skal leveres i England.

En landmand har typisk 4000-6000 baller efter høsten. Og står de dag ind og dag ud på marken i det danske efterårsvejr, risikerer landmanden, at halmballerne kun kan brændes af på en tørvejrsdag, fordi vådt halm ikke kan bruges til noget. Halmballerne begynder at spire og kan have svamp. Sidstnævnte kan gøre dyrene syge, hvis det benyttes til foder. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Våde halmballer har ingen værdi. De kan hverken benyttes som foder og brændsel.

Men en tør halmballe er penge værd, og det har firmaet Team Pallesen Techonology lavet en forretning på, da Kristian Pallesen i en alder af 24 år tilbage i 2011 stiftede et halmballetørreri og lavede en hjemmelavet halmballetørrer. Det skriver Herning Folkeblad.

"Halm er 65 øre værd kiloet, og en halmballe vejer 700 kilo. Det er cirka 500 kroner, og det er jo dumt at brænde 500-lapper af," siger Kristian Pallesen med henvisning til, at står halmballerne længe ude på markerne og bliver våde, ender de ofte med at blive brændt af, fordi de er ubrugelige.

Halmballetørreriet sælges til selvstændige landmænd, maskinstationer og fjernvarmeværker. Kristian Pallesen forklarer, at halm er blevet en mere eftertragtet vare grundet biogasproduktion.

Senest har han indgået en aftale om at sende et parti halmballetørrer til Storbritannien. Aftalen har en værdi af 10 mio. kr.

Firmaet er vokset fra at være en enmandsvirksomhed til nu at have ti ansatte.

222 hektar landbrugsjord skal være solcellepark ved Holstebro

Iværksættere flytter ind hos industrigigant i Søborg

Tre store danske landmænd investerer i ny handelsplatform  

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch