Iværksættere flytter ind hos industrigigant i Søborg

Otte iværksætterselskaber er flyttet ind hos Alfa Laval i Søborg som led i den svenske industrivirksomheds nye strategi. Ambitionen er at skabe synergier og på længere sigt finansielt samarbejde med de nye beboere.
Foto: PR
Foto: PR
SIGNE TIND HVAS, FINANS.DK

Der er god plads hos Alfa Laval i Søborg. Så god plads, at den danske afdeling af den svenske industrivirksomhed har valgt at invitere otte iværksætterselskaber til at flytte ind.

Netop nu gennemgår Alfa Laval Copenhagen en transformation, hvor målet er at blive en international forretningsenhed med fokus på forskning, udvikling og design af teknologier til fødevareproduktion og spildevandsbehandling. Her passer iværksætterne perfekt ind, fortæller direktøren.

"For os handler det om at skabe synergier. Vi kan hjælpe dem, men de kan helt sikkert også hjælpe os," siger han.

Selvom iværksætterne er vidt forskellige, er der dog én ting, der går igen ved de fleste af dem. Fokus på energi og den grønne omstilling.

Blandt virksomhederne er eksempelvis TEGnology, der arbejder med "energy harvesting", hvilket vil sige, at de henter overskudsvarme og omdanner denne til strøm. Listen tæller også Heliac, der udvikler højeffektive solpaneler.

Der er også blevet plads til tre colombianske iværksættere i form af Kaffe Bueno, som udvinder olie af kaffegrums, som de forarbejder. Produktet kan bruges i alt fra kosmetik til fødevareindustrien.

De fleste af virksomhederne er stadig i en fase, hvor der er fokus på produktudviking og på at komme ind på markedet.

"Nogle af dem vokser sig måske store, nogle har nogle teknologier, vi måske kan bruge, og nogle kommer vi måske til at opkøbe en dag. Og så er der andre, hvor det måske ikke går, men så har vi hjulpet dem det, vi kunne," fortæller Per Lund Hansen

Alfa Laval holder sig helt ude af alle finansielle spørgsmål, eller anden type konkret rådgivning, når det kommer til selskabets nye logerende.

"Det er der nogen, der er bedre til end os," siger Per Lund Hansen. Til gengæld forudser han, at Alfa Laval i fremtiden kan blive finansielt involveret i nogle af selskaberne og selskabet tilbyder fra start at hjælpe med industrielle og kommercielle spørgsmål.

Udover bæredygtighed er der også fokus på digitalisering i Alfa Lavals nye innovation house, bl.a. repræsenteret af virksomheden Media Medic, der specialiserer sig i interaktivt virtuelt reality, der kan vises på en computerskærm. Med teknologien kan man komme helt tæt på et kompliceret stykke værktøj, skille det ad møtrik for møtrik, og se, hvordan det er opbygget.

I dag rummer Innovation House 1.000 m², der særligt tæller kontorfaciliteter, mens der fra 2021 altså vil blive stillet yderligere 2.500 m² til rådighed i fabrikken. Allerede nu er otte virksomheder i folden i Innovation House, men der er stadig plads til flere. Innovation House er et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune, Gladsaxe Erhvervsby, Copenhagen Business Hub, DTU og DTU Skylab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også