Landbruget får nu penge tilbage i konkursbo

Da kornhandelsselskabet BMG i januar blev begæret konkurs efter en bortvisning af den daværende direktør og mistanke om svindel, påvirkede det flere i landbrugssektoren.
Foto: Johansen Linda/Ritzau Scanpix
Foto: Johansen Linda/Ritzau Scanpix

Kreditorerne i konkursboet efter det krakkede kornfirma BMG kan se frem til at modtage 16 mio. kr. Det faldt på plads den 12. september, skriver Randers Amtsavis.

Beløbet kommer fra Skat, som kanaliserer pengene tilbage til kreditorerne, hvoraf en del er fra landbrugssektoren, da der var indbetalt for meget i moms. Millionerne blev indbetalt på baggrund af fiktive fakturaer fra handler, der ikke har fundet sted.

Tilbage i januar ophørte det 14 år gamle kornfirma fra den ene dag til den anden, da selskabet begærede sig konkurs. Det skete efter, at det kom frem, at direktør og medejer, Jens Møller Lund, var blevet bortvist med øjeblikkelig virkning og politianmeldt. Han er mistænkt for at have foretaget fiktive handler for et betydeligt millionbeløb.

Motivet til den angivelige svindel er fortsat ukendt, men den forhenværende direktør har erkendt forholdene.

Ifølge kurator Søren Christensen Volder kan kreditorerne muligvis få hente endnu en sum penge i konkursboet, da mulighederne for at rejse en sag mod revisoren i BMG er ved at blive afsøgt.

Medie: Danske storaktionærer smuglede ornesæd til Australien

Danske mænd dømt i Australien for at importere ulovlig svinesæd

Landbruget betalte for rapport, som nedtonede oksekøds klimabelastning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også