Chef i Seges om vertikalt landbrug: "Jeg er bekymret for, at vi ikke lærer nok"

Storskala og eksport er bare nogle af drømmene hos vertikallandbruget Nordic Harvest i Høje Taastrup. Men Seges er bekymret for, om dansk landbrug får nok viden fra projektet.
Foto: PR/Nordic Harvest
Foto: PR/Nordic Harvest

Til januar er det høsttid for vertikallandbruget Nordic Harvest i Høje Taastrup.

Et lukket system, som det Nordic Harvest arbejder med, åbner mulighed for andre produktioner end rene fødevarer, mener udviklingschef i Seges, Jakob Lave.

Det skriver Børsen.

"Men jeg er bekymret for, at vi ikke lærer nok, hvis vi ikke går med. Danske landmænd og deres andelsselskaber har vundet stort på at være innovative tidligere. Man kan lave rigtig meget mere end bare mad. Det er virkelig perspektivet," siger han til Børsen med henvisning til blandt andre Arla og deres proteinbaserede drikke.

Forretningsmæssigt har Nordic Harvest været en fortælling med fart på.

Virksomheden blev ifølge Det Centrale Erhvervsregister stiftet i 2019 og har erhvervsmanden Johan Hoffmann og Maj Invest-topchef Jeppe Christiansen med i investorflokken.

Derudover har stifteren af Nordic Harvest, Anders Riemanns, vertikale ambitioner ad flere omgange omfattet større millionbeløb siden etableringen.

Første gang hos Vækstfonden som i april gav selskabet en kapitalindsprøjtning på 63 mio. kr. Dengang var pengene bl.a. øremærket opbygningen af selskabets 7000 kvadratmeter og 14 etager store produktionsanlæg i Taastrup.

Farmen vil ifølge planen være klar til første såning i november 2020 og siden femdoble det nuværende høstudbytte fra 200 ton om året til 1000 ton, siger stifteren.

Dertil kommer, at Anders Riemann i juli gjorde det klart, at selskabet forventede at bruge 350 mio. kr. på udvidelser i Skandinavien.

Professor forholder sig skeptisk til vertikale landbrug

Interessen spirer for højtragende afgrøder

Coronakrisen øger britisk interesse for vertikale landbrug 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også