Blockchain-teknologien kan beskrives som en decentral database, hvor transaktioner af for eksempel information, varer eller penge registreres digitalt i et bredt netværk af brugere. Registreringerne, som gemmes i en kæde af "blokke", er transparente og kan ikke manipuleres eller ændres.
Den kontinuerligt voksende liste af blokke er forbundet med kryptografi. Hver blok indeholder typisk en kryptografisk henvisning til den foregående blok, et tidsstempel samt et antal transaktioner.
Som fødevarevirksomhed giver blockchain-teknologi en række muligheder for at styrke forretningen:
1. Øger tilliden til produktet.
2. Giver anledning til øget optimering gennem digitalisering.
3. Gør det nemmere at finde årsager til fejl.
4. Mere nøjagtige informationer om råvarernes rejse i hele forsyningskæden.
5. Kan gøre myndighedernes kontrol mere effektiv – og billigere.
6. Øger vækstpotentialet på internationale markeder, hvor kravene til leverandørers brug af blockchain er stigende.
7. Muligheder for gevinster igennem decentralisering.
Kilde: IT-Universitetet, Wikipedia og DTU.