AgriWatch

Landbrugsstyrelsens it-problemer skaber "dyb frustration" hos landmænd

Det er utilstedeligt, at Landbrugsstyrelsens it-systemer er ramt af så store problemer. Det mener Landbrug & Fødevarer.

Niels Peter Nørring, direktør for EU, klima og bæredygtighed i Landbrug & Fødevarer | Foto: Landbrug & Fødevarer

Massive it-problemer hos Landbrugsstyrelsen skaber fortsat irritation hos danske landmænd.

Det skriver Computerworld.

"Der er en dyb frustration hos vores medlemmer i forhold til de problemer, der er med Landbrugsstyrelsens it-systemer. Det er ganske enkelt utilstedeligt," siger Niels Peter Nørring, direktør for EU, klima og bæredygtighed i Landbrug & Fødevarer, til Computerworld.

Landbrugsstyrelsen erkender, at styrelsen har været ramt af en lang række af it-problemer. Med en evaluering forventer styrelsen en mere problemfri ansøgning om hektarstøtte næste år.

Problemerne har blandt andet betydet, at systemerne er brudt ned eller har været langsomme, når landmænd og konsulenter har lavet ansøgninger til blandt andet hektarstøtte. Som en konsekvens af det har Landbrugsstyrelsen i år har måtte forlænge fristen for indsendelse af støtteansøgninger.

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch