AgriWatch

Landbrugsstyrelsen forlænger ansøgningsrunden 14 dage

Fristen for indsendelse af EU-ansøgninger for dansk landbrug er blevet forlænget med 14 dage grundet corona.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Landbrugsstyrelsen har tirsdag forlænget ansøgningsrunden med 14 dage til d. 1. maj. Det sker som følge af covid-19.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Vi har hørt, at konsulenterne og landmænd gerne vil have mere tid til at indsende deres ansøgning. Vi står i en helt særlig situation lige nu, som kommer til at udfordre os resten af året. I lyset af den har vi besluttet at forlænge ansøgningsrunden. Der er en risiko for, at vi ikke kan overholde vores udbetalingsmål, selvom vi vil arbejde benhårdt på fortsat at nå den. Vi har alle behov for at være lidt ekstra tålmodige i den her tid. Men jeg vil gerne forsikre om, at alle ressourcer i vores hus arbejder for at få ansøgningsrunden til at glide godt i den næste måned, siger direktør i Landbrugsstyrelsen, Jette Petersen, i meddelelsen.

I alt har knap 22.000 ansøgere indsendt et skema indtil videre. Det forventes, at knap 38.000 landmænd ansøger om støtte.

Landbrug & Fødevarer er tilfreds med beslutningen.

"Den seneste uge har Tast-selv systemet haft flere nedbrud, hvor det ikke har været muligt at arbejde i systemerne. Vi har desværre oplevet stigende og mere langvarige problemer med systemet – en situation som ikke er rimelig for de mange konsulenter og landmænd, som sidder og arbejder med årets ansøgninger," siger områdedirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring i en skriftlig kommentar og tilføjer:

"Det er den rigtige beslutning, men det er nu vigtigt, at Landbrugsstyrelsen lægger sig i selen og sikrer, at ansøgningsrunden kan afvikles uden yderligere tekniske problemer, og at udskydelsen af fristen ikke får konsekvenser for udbetalingerne."

Han påpeger desuden, at organisationen fortsat følger situationen tæt.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch