AgriWatch

Udregning af klimagasudslip udfordrer Danish Crown

Når regeringen vil reducere CO2-udledningen med 70 pct., skal det forstås som på dansk område. Det slog minister fast ved en konference.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det udfordrer andelsslagteriet Danish Crown, at CO2-udslippet udregnes nationalt, skriver Børsen.

Derfor bakker virksomheden op om et nyt initiativ fra en ny alliance mellem Dansk Industri og Dansk Energi, Erhvervslivets Klimaalliance, der mener, at grønne produkter, som eksporteres, bør tælle med i Danmarks klimaregnskab.

"Vi er en landbrugsnation, der producerer flere fødevarer, end vi forbruger. Der tager vi den fulde klimabelastning. Og vi bliver ikke godskrevet for den del, der går ud af Danmark. Og det på trods af, at vi ved den intensive produktion, vi har i Danmark, producerer kød og fødevarer medmindre klimabelastning end de lande, som vi eksporterer til," sagde viceadministrerende direktør i Danish Crown Preben Sunke ifølge Børsen ved en konference afholdt af Erhvervslivets Klimaalliance onsdag.

Her var Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen også til stede. I sin tale gjorde han det klart, at målet om at reducere udslippet af klimagasser med 70 pct. skal ske på dansk territorium.

Kammeradvokaten: Danish Crown skulle have stået som medforfatter på oksekødsrapport

Store tab i Tulip bomber Danish Crown baglæns

Danish Crown-direktør drømmer om kinesisk kvæg-eventyr 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch