Danish Crown satser mere på Kina

Danish Crown Beef vil gerne eksportere mere til det kinesiske marked og venter på en godkendelse, som skal gøre det muligt at to slagterier i Aalborg og Holsted får grønt lys til eksport af varer fra dyr under 30 måneder.
Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Efter et besøg af en kinesisk delegation på to af Danish Crown Beef slagterier forventer driftsdirektør Ivan Schmidt, at fabrikkerne inden for en overskuelig fremtid kan blive godkendt til eksport af varer fra dyr under 30 måneder.

For ifølge ham var kineserne yderst positive over, hvad de så på deres besøg, hvor de blandt andet lagde vejen forbi en fabrik i Aalborg og Danish Crown Beefs eksterne frysehus i Padborg.

Men hvornår godkendelsen helt konkret kan være i hus, det tør Ivan Schmidt ikke spå om.

"Delegationen sagde, at de forventede hurtig proces og glædede sig til dansk oksekød af høj kvalitet i Kina, så min fornemmelse er, at det kan gå rigtig hurtigt. Samtidig forventede de at komme tilbage indenfor en overskuelig fremtid, så fabrikkerne kan blive auditeret for eksport af biprodukter også," siger han i en pressemeddelelse.

Godkendelsen fra den kinesiske delegation er ikke det eneste, Danish Crown Beef skal have på plads, før oksekødet kan eksporteres. Det kræver også en række administrative stempler. Landbrug & Fødevarer skal sende en oksekødsprotokol, som skal inspiceres og underskrives i Kina. Derefter skal Fødevarestyrelsen og deres kinesiske pendant kigge på lovgivning og overholdelse af den i Danmark.  Som det sidste kan virksomheden ansøge om at blive registreret til eksport til det kinesiske marked.

Trods alt papirarbejdet er Ivan Schmidt optimistisk, da Danish Crowns stærke position i Kina ifølge ham har været med til at hjælpe processen på vej.

Salget af oksekød falder: "Det er en udfordring"

Danish Crown: Markedet er afventende

Danish Crown i Blans skal være mere klimaeffektiv 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også