Danish Crown i Blans skal være mere klimaeffektiv

Slagteriet i Blans er med i et netværk, hvor virksomhederne skal arbejde med at nedbringe energiforbrget.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Klimaet er for alvor kommet på dagsordenen hos de danske virksomheder. Men det kan også handle om at nedbringe energiforbruget.

Derfor er en række virksomheder i Sønderborg-området gået sammen i et netværk,  hvor virksomhederne skal mødes og udvekslede erfaringer fra deres strategiske og daglige arbejde med at nedbringe energiforbruget i virksomhederne.

Det skriver Sønderborg Nyt.

Blandt temaerne på første møde i netværket var overskudsvarme, elektrificering, minimering af spild og optimering.

Det nye virksomhedsnetværk blandt de store virksomheder vil i deres arbejde have fokus på de 17 verdensmål, udarbejdelse af klimastrategier og CO2-regnskaber, omlægning af forsyningen til vedvarende energikilder blandt andet gennem opbakning til kollektive løsninger for grøn strøm, gas og varme og så selvfølgelig samarbejde om det fælles mål om at blive CO2-neutrale i 2029.

Virksomhederne kalder netværket for ProjectZeros, og det er meningen, at Sønderborg-områdets store virksomheder frem mod 2025 skal reducere deres CO2-udledning med 11.000 tons.

Følgende virksomheder er med i det nye netværk: Alsion, BHJ/Essentia, Danfoss, Danish Crown i Blans, Gråsten Teglværk, Linak, Stryhns, Sønderborg Forsyning, Sygehus Sønderjylland i Sønderborg og Vesterled Teglværk.

Formand for Danish Crown Beef stopper 

Arla og Danish Crowns klimamærker er i modvind

Ny identitet skal rykke Danish Crowns andelshavere tættere på forbrugerne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også