AgriWatch

Arla og Danish Crown retter ind efter grøn livsstil

De ændrede kostvaner får også betydning for fødevarerkoncernernes forretningsplaner, og derfor tilpasser store spillere som Arla og Danish Crown sig så småt danskernes nye spisevaner.

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

I fredagens Berlingske bliver Arla og Danish Crown forholdt de ændrede spisevaner hos danskerne og det øget forbrugerfokus på klima og grøn omstilling.

Det får så småt virksomhederne til at rette ind efter forbrugernes ændrede vaner. Arla har udviklet en havredrik, mens Danish Crown har været på markedet med plantebaserede burgere.

Prøv AgriWatch gratis i tre uger!

"Vi holder hele tiden øje med, om der er andre veje ind i det plantebaserede, som vi skal forfølge. Det handler om at være der, hvor kunderne er.Det er ulykkeligt, hvis man kigger enøjet på CO2-udslip, for så ender vi med at drikke cola og spise chips," siger Jakob B. Knudsen, landedirektør for Arla i Danmark til Berlingske, mens Danish Crown siger til avisen omkring de plantebaserede produkter:

"Det er et produkt, som er vigtigt for vores hjemmemarked. Når supermarkederne og andre efterspørger det, skal vi kunne levere det. Men vi satser først og fremmest på at udvikle kødet, så det bliver bæredygtigt. Kød og forarbejdet kød er vores DNA," siger Finn Klostermann, landedirektør i Danish Crown.

Arla går ud med klimamælk i Sverige

Arla og Danish Crowns klimamærker er i modvind

Arla falder en plads på liste over Danmarks mest værdifulde brands 

Mere fra AgriWatch

Første skib fra Ukraine afvist af køber

Det første skib, som forlod en ukrainsk havn fyldt med korn, er blevet afvist af sin køber på grund af lang leveringstid. Skibet flyder nu rundt og venter på en ny køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch