AgriWatch

Danish Crown-direktør drømmer om kinesisk kvæg-eventyr

Danish Crown Beef er klar til at følge i svineproducenters fodspor og bevæge sig ind på det kinesiske marked, hvor efterspørgslen på protein er steget. Direktør ser muligheder for en positiv påvirkning af kvægkødspriserne, men han ved også, at konkurrencen bliver benhård.

En kinesisk delegation har været i Danmark, hvor den besøgte to af Danish Crown Beefs slagterier med henblik på, at de skal godkendes til eksport af varer fra dyr under 30 måneder. | Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

Mens svinenoteringerne i årets løb er steget markant, har priskurven været knap så opløftende for kvægproducenterne.

Noteringen er kun gået nedad det seneste år. Tilbage i januar var prisen den laveste i otte år, og siden er den faldet yderligere. Den ligger i øjeblikket på 24,40 kr. pr. kg for dansk slagtekalv, hvilket er 90 øre mindre end samme periode sidste år, men den udvikling håber adm. direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann, at kunne vende ved at komme ind på det kinesiske marked.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch