AgriWatch

Landbrugsstyrelsen giver gult lys til to projekter med jordfordeling af 1900 hektar

To projekter i det nordlige Jylland får mulighed for multifunktionel jordfordeling, og 1900 er i spil, nu hvor Landbrugsstyrelsen er gået i dialog med lokale lodsejere.

Foto: Casper Dalhoff/UDL

Op imod 1900 hektar landbrugsjord kan potentielt blive jordfordelt for at fremme våd-, skov og naturområder gennem multifunktionel jordfordeling. Det er i hvert fald, hvis lodsejerne siger god for det.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Landbrugsstyrelsen har givet "betinget samtykke" til multifunktionel jordfordeling til to projekter i Skalsådal og Bjergby-Astrup-Slotsved Skov. Projekter, som involverer henholdsvis 900 og 1000 hektar.

Det er Naturstyrelsen, som sammen med Mariafjord, Viborg og Randers kommune står i spidsen for projektet Skalsådal, mens Hjørring Kommune står for Bjergby-Astrup-Slotsved Skov.

Projekterne har i de to tilfælde til mål at omfordele landbrugsjorden, så "det giver bedre mening for den enkelte lodsejer". På samme tid skal der gøres plads til flere klimaløsninger, tiltag til forbedring af drikkevand og biodiversitet, fremgår det bl.a. af meddelelsen.

Men før der tages spadestik til projektet, skal Landbrugsstyrelsen nu i dialog med de lokale lodsejere i områderne for at afklare, om der er opbakning til en lokal jordfordeling. Først da kan styrelsen give et endeligt samtykke til multifunktionel jordfordeling.

Landbrugsstyrelsen har givet samtykke til i alt otte projekter med multifunktionel jordfordeling. For nu har projekterne Aarhusådal og Holmehaven betinget samtykke, og forundersøgelsen er i gang. Fire projekter har til gengæld fået endeligt samtykke og jordfordelingen af samlet set ca. 2700 hektar er i gang.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch