Organisation kritiserer regeringens plan mod afskovning: "Det er falsk varebetegnelse"

Halvandet år efter udmeldingen er regeringens handlingsplan mod afskovning netop udkommet. Rapporten bliver dog stærkt kritiseret af både forsker og Greenpeace.
Foto: Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Efter halvanden års ventetid er regeringens handlingsplan mod afskovning endelig blevet offentliggjort, men rapporten, der blev sat i værk af den tidligere fødevareminister Mogens Jensen, falder ikke i god jord hos alle.

Således kritiserer både Aske Skovmand Bosselmann, lektor ved Københavns Universitet, og organisationen Greenpeace rapporten for ikke at være en handlingsplan overhovedet. Det skriver Klimamonitor.

"Det er falsk varebetegnelse. De kalder det for en handlingsplan, men der er ikke nogen konkret handling i det," siger Kristine Clement, kampagneleder for landbrug og skov i Greenpeace, til mediet.

Aske Skovmand Bosselmann, at regeringens handlingsplan indeholder megen dialog, hvor der mangler en kobliing til en reel reduktion af importen af afskovningsprodukter.

Mediet har forsøgt at få et interview med den nuværende landbrugsminister Rasmus Prehn, men han har i stedet sendt et skriftligt svar oven på kritikken.

"Med handlingsplanen mod afskovning lægger regeringen hånden på kogepladen og fremsætter den klare vision, at importerede landbrugsråvarer såsom soja og palmeolie senest i 2025 skal være dokumenteret afskovningsfrie. Vi skal værne om verdens værdifulde skove. Både for klimaet og biodiversiteten. Regeringen vil præsentere en proteinplan, der sætter yderligere turbo under den grønne omstilling af landbruget ved at reducere importen af soja betragteligt. Det er ikke alene ambitiøst, men viser også den mest bæredygtige løsning på den lange bane," udtaler Rasmus Prehn.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også